ATT VARA DUKTIG

Jag har alltid varit duktig. skötsam och ordentlig. Jag har alltid varit hängiven det jag gör, jag har alltid gått in hundra procent oberoende av vad det är jag tar åt mig. Det kan nog vara därför jag har lyckats ganska bra med de saker jag gjort. Men att vara duktig är inte alltid en dans på rosor. Dessutom kan Att vara duktig gå till överdrift. Att alltid vara bäst. Alltid få högst betyg. Alltid kunna ställa upp för andra. Alltid hinna. Alltid vilja. Alltid vara bra. Nej det funkar inte så. Man kan inte alltid vara bra på allt jämt. Man har upp och nedgångar. Hur ska man annars veta att man faktiskt gjort någonting som är bra? Detta hade jag extremt svårt att acceptera fram tills.. kanske ettan i gymnasiet. Jag identifierade mig själv med prestation. Jag presterade alltid på topp. Alltid. Oberoende vilket pris det kostade. Jag var Jessica. Jag var prestation.
Jag levde på beröm, bekräftelse. Jag älskade att vinna. Jag älskade att lyckas. Jag älskade att lyckas lika mycket som jag hatade att förlora, eller misslyckas. Ett VG var ett misslyckande. Ett missat straffkast var ett misslyckande.
När jag skulle berätta vem jag var, berättade jag vad jag gjorde. Detta konstanta prestationstänk medförde extrema krav på mig själv. Jag skulle alltid vara bäst. JÄMT. det fanns inget annat. och jag var det också. för det mesta. Men jag mådde inte så bra. det var konsekvensen. Jag kunde inte äta chips på vardagar. det var ett misslyckande. jag kunde inte sitta vid datorn i mer än 30 minuter. Jag var alltid tvungen att göra nån nytta. Nåt som räknades. Nåt som var bra. Jag tränade väldigt mycket och jag pluggade mycket. Jag gjorde aldrig någon besviken. Utom mig själv.



Efter lite hjälp är jag en helt annan människa idag. Jag är inte någon jätterebellisk tonåring som super, skolkar och röker, men jag kan nu mera i allafall unna mig saker. och själv känna att jag är BRA. Inatt var jag rebell, och gjorde något som jag aldrig skulle kunnat tänka mig att göra för två år sedan. Det fixk sina konsekvenser, men det känns så mycket bättre idag.  idag är en sådan dag som jag kan känna mig jävligt bra. Utan att ha gjort någon direkt kalasprestation, jag är bara allmänt bra. för att jag är jag. Nu mera kan jag dricka läsk på vardagar, och ännu mer på helger, jag kan strunta i att plugga och jag kan sitta vid datorn i flera timmar, utan att göra nån nytta alls. Och må bra av det. Jag kan bli arg på saker när jag inte tycker att de är okej, jag kan ha egna åsikter, och jag kan säga ifrån, jag kan säga nej. Jag är starkare än någonsin, mer självständig och duktigare än någonsin , utan att alltid vara på topp. Jag kan ha mina svackor, och acceptera dem. Jag kan misslyckas, utan att få ångest och älta vad jag kunde gjort annorlunda i flera dagar. För jag vet att jag är bra och omtyckt ändå. Även fast jag inte alltid vinner, alltid får MVG eller alltid vill och orkar. Jag är Jessica. Och Jessica är jävligt bra.









LARS WINNRBÄCK

och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis, det fryser nu sakta till is.



fina texter.mmmmmm


HOME

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home





SHAKE IT OUT

Florence + The Machine – Shake It Out

Lyssnat på denna ett antal gånger nu. Florence + The Machine <3 mööms



chillmåndag, jag har inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort, jag har vilat, och jag har städat massor.
ganska bra ändå.



TRÄNINGS HELG

i helgen har det varit träningshelg på klubben! det har varit folk från luleå, västervik och finspång här :) det har varit kul oc vi har tränat besättning och bowlat. och sjungt sinstar, och ätit mat och sovit på luftis. mycket bra :)





nu ska jag vila iaf en dag. har inte vilat sedan innan höstregattan .

JESS

nåt som gör dig glad, mer ofta än ibland




Jag saknar dig mindre och mindre


















ALL THESE THINGS THAT I'VE DONE


SENIORHELG I JÖNKÖPING

jag har kört min sista och första i helgen. Min sista nationella tävling för säsongen, bara DM i finspång kvar. Min första tävling som senior. D22. Stort.läskigt.tufft.jobbigt. Nej, det var faktiskt inte så farligt som jag trodde. och eftersom man kan gå ut och köra bara för att det är kul, utan några krav eller någon press (utom från mig själv) så är det ganska skönt. fast det kunde jag nog som junior också. :) OCH- jag är fortfarande junior. nästa år blir jag senior. Jösses. vill.inte.bli.vuxen.

Mina lopp då. jorå. lördagen var rätt chill. vi bodde på Scandic Elmia, ett hotell i Jönköping. Hotellfrukost på morgonen. det var gott! möööööms. åka till tävlingsplatsen, hade mitt första lopp klockan 11.23. försök på k1 200 meter och premiär i D22! Fick till ett bra lopp och kollade bara på min bana fullt fokus på mitt lopp. In i mål som .. trea! fyra hundradelar (tror jag att det var) före fyran , en tjej från danmark som tog u23 EM guld i maraton i frankrike i somras. duktig alltssååå. så trea efter sofia paldanius och josefin Nordlöw( ! coolt att köra mot dem!)

A-final fyra timmar senare, taggad, och fick till ett bra lopp igen, fast jag tappade lite på slutet och ska nog träna på att köra lite längre max intervaller/lopp så jag blir van med den mjölksyran på slutet :)) men inte så långt efter i mitten av loppet, det var kul! kom nia i finalen , men var riktigt nära både åttonde och sjunde platsen! :)

k2 mixcup lite senare med jens, gick också bra och vi låg på banan brevid världsstjärnan rené poulsen, och hade sofia paldanius i samma lopp. rätt häftigt.

Söndagen började detsto tidigare och jag hade mitt försök på k1 500 meter klockan 20 över nio. ingen sovmorgon alltså, men hotellfrukost dock :D loppet gick bra, och jag var med riktigt bra! fast det var lite klurigt, för det kändes väldigt kontrollerat och jag fick till tekniken väldigt bra, så jag kunde disponera loppet på ett bra sätt, fick idiotsyran ganska sent, så det var svårt att veta om det var bra eller inte. men det var det :) och jag fick en bra tid, men sen var finalen redan en timme senare bara, och det var segt i armarna när jag skulle paddla B finalen, men återigen ett bra lopp, men fick syra tidigare och stressade upp tekniken mer, ska verkligen tänka på att lita på mig själv och verkligen fokusera på tekniken i hög fart.


långlopp sedan, någon timme efter finalen på 500 meter, fick en bra start, men blev sedan lite inträngd av en dansk tjej, och - alltid lär man sig ju något, kom lite efter i svallet, men kunde ändå vinna över bla. en tjej som jag spurtatde med ¨på NM efter mitt livs bästa långlopp där. så- bra.


dagen avslutades med två stycken k4 lopp och det var regnigt, kallt och jäkligt. men vi var riktigt bra och båda loppen kändes jäkligt bra faktiskt :) sen att inte kanoten styr rätt och sånt, det rår man inte alltid för.. :)

premiärhelgen avslutades sedan med att jag fick ta emot ett vandringspris (som jag även fick förra året) för årets damjunior, bäst resultat samanräknat JUC och SM. :) det var kul! så nu får jag ha pokalen ett år till :)




PROJEKTARBETE A. 100 P




projektarbete. bygga muskler undersöka vad som sker i kroppen vis styrketräning. vilka faktorer som spelar in, vilka processer som sker. tänk. jag kanske kommer få en alldeles egen muskel. CAN'T WAIT!!!

SPINDEL!

nu på kvällen när jag paddlade av mig var det en spindel som åkte snålskjuts innanför mitt underställ.. kände hur något kröp från halsen och ner till axeln, blev skita rädd, men försökte intala mig själv att jag bara inbillade mig.
när jag kom in till gymmet igen så kröp lillen (som förövrigt var ganska tjock och svart) ut ut min underställströja vid halsmynningen och ner till magen utanpå understället. sjukt äckligt att inse att den varit där under hela tiden jag paddlade. hjärtattack- check!


EN DAG I VAXHOLM

sitter nu i soffan, trött i axlarna efter ett maratonlopp i vaxholm,
kul och bra träning :) kanske inte vårt bästa lopp dock liksom... men men
annie är bra att köra med :)

nu har jag ätit massa mat, orkar inte ens äppelkaka med vaniljsås liksom. WHAAAT?!


jag är så sugen på att grundträna nu. vill bara köra gärnet.



JUNIORCUP

förra helgen åkte jag till varberg och tävlade, åt god mat, hade trevligt sällskap, sov på luftmadrass, gick på ullared, hade vattenkrig och vann.

Totalsegern i svenska juniorcupen kammades hem, och det kändes riktigt gött. :)
efter ett bra halv-maraton lopp och ett trött-koma kom vi dock på att det var mitt sista lopp som junior.
sorgligt faktiskt. nu känns allt så osäkert, vvilka som ska fortsätta, vilka  som slutar osv. jag vet iaf att jag kommer fortsätta. älskar detta :)




J

I can't afford this heart, still I am responible if it will fall apart.




dags att tänka efter lite.

RSS 2.0