TORSDAG, NY MOBIL OCH STARTER

kort summering:
lång skoldag,
ny mobiltelefon, då mitt abonnemang går ut snart
start-träning också lite styrka på det efteråt.

treeeevligt

IMPOSSIBLE IS NOTHING

Hallojhallojhalloj mina kära läsare ( typ anna) :D

idag var det en såndär lång onsdag igen. men jag tror jag börjar lära mig att gilla det.
Evelina är fortfarande sjuk, det är tråkigt.
Har avslutat ett kapitel i mitt 17 åriga liv, både bra och dåligt. men mest bra :)
Nu har jag precis kommit hem från ett gött startpass, det var jättelänge sen jag körde starter, så de första kändes inte speciellt bra, men sen lossnade det rejält och det kändes mycket bra :D

efter passet körde jag på lite hemma-spa typ. det var skööönt. :)
nu ska jag äta mat och läsa lite i engelska boken, :))
tjing



HELLO WORLD



you are amazing just the way you are

HJÄRTA

OJOJOJOJ.
Vardagen snurrar på och det är skönt :)

idag har jag tränat på world class på mitt hål innan lunch, blev ett dubbelpass, först styrka, ganska tungt. sen ren kondition träning :) det var roligt. kände mig cool när jag stod där på cross-fit maskinen och läste veckorevyn. hahahahha
Kände mig även ganska cool när jag köttar bänkpress, hanteldrag, osv. plus kör som fan på cross-fit maskinen och avslutar med en lång dusch och bastning när de vissa andra NVare som läser snabbmatte sitter och läser derivata. Ganska najs.
Har även varit på stan en jättekortis och bara fixat lite snabba saker.
Nu har jag just dammsugit typ hela nedervåningen, plockat in all disk, och plockat undan kläder.
Jag är en snäll tjej ibland. eller nåt.

Nu ska jag käka lite, kolla i kemiboken lite, eller vafan, jag måste läsa engelskaboken egentligen också.. jajajaja. tiden finns inte riktigt. Sen bär det ner till klubben för dagens andra(tredje) pass :)
(fast det blåser som fasen så får se om det går att paddla.. igår blåste det också, och då blir det vågor på bråviken, så vi gick ut i ganska stadiga kanoter och surfade i vågorna. askul :D )




från en fin kväll i somras :)

JAG UNDRAR VEM DU ÄR


HAPPINESS








you sholud have opened your eyes. I was crazy for you

LÖRDAG, HÄNDELÖ RUNT OCH SHOPPING

Japp.

Lördagen blev minsann mycket bättre än fredagen.
Styrde upp en viss fröken Westerbergs lördagsplaner och det blev först ett långt distanspass i k2an med henne och sen in till stan för lunch och lite shopping.
Jag hittade lite kläder, smycken osv. :)
Nu är klockan 22.07 och mer party än såhär blev inte min lördagskväll utan snart är det sängdags.
Upp tidigt imorgon för att packa kanoter och sedan åka till Finspång för DM.
Vi i Bråviken ska arrangera DM, men i Finspång eftersom att vi inte har så bra tävlingsbanor här i Norrköping.

Godnatt :)





KANOT 2010

Tidigt tidigt på säsongen kom eva till norrköping och vi  samkörde k2 inför Danmarks tävlingen i Norrköping och det kändes jättebra :) Vi kom sedan tvåa på k2 200 i danmark :)

säsongen började i Danmark. Det var kul, tidigt och kul igen ;)

det fortsatte med vårregattan, vilket gick mycket bra. två silver och ett guld i k1. :) Johanna och jag sköt dessutom tofsar


Sedan körde vi Maraton NM i finspång, Anna sov i Norrköping och det var roligt och jobbigt med loppen. 24 km i k1 blev jag sexa i. Det resulterade senare i något mer. En världscup plats i Maraton,
Jag och Eva körde dessutom k2 samma helg och kom 4a, tätt efter tiril och karoline från Norge. Ett riktigt bra lopp från våran sida. Vi som aldrig ens kört lyft tillsammans innan!

Tävlingarna fortsatte med JUC/SUC 1 i Fagervik. Där blev det storslam med tre guld och ett silver i k1 och ett guld i k2 :)

Nyköpingsregattan var nästa tävling. Lördagen bokstavligt talat blåste bort för min del, och motvind passar inte riktigt för min del, men det gick ändå hyffsat. jag kämpade i alla fall :) Cajsa följde med mig hem till Norrköping i ett par dagar och vi samkörde i k2an, det var riktigt kul och jag lärde känna en jättefin tjej mycket bättre :)

Sen var det maraton SM i Karlskrona en vecka senare och det gick bra. Inte ett super lopp, men ett brons :)

efter maraton SM var maraton landslaget kvar i karlskrona och tränade. Jag och cajsa körde. mycket träning och mycket brygglyft. Direkt från Karlskrona åkte vi iväg till Tjeckien för Maraton världscupen i tyn.
Det var en riktigt häftig upplevelse och jag lärde känna mycket nya männikor och det var verkligen jätteroligt och supercoolt! själva loppet fick enn halvtaskig stat men vi paddlade sedan upp oss och körde skitbra största delen av loppet. Lyften satt och det var jobbigt och coolt! Att se de andra svenskarna tävla var också kul och bäst gick det för förstaårs senioren Michaela som kom trea. :)
Alexandra och jag inledde boktävlingen, michis och alex lekte matchmakers och bilresan var grymt lång.
Skitkul helt enkelt ;)


Jag var hemma i tre dagar sedan åkte jag till västevik för en ny JUC tävling. Jag skrällde i vågorna på k1 200 och plockade hem guldet, och med tufft motstånd från allas vår danska favorit Ida christofferse fick jag ge mig på k1 5000 och blev tvåa.
Vi körde ett askul k4 lopp dessutom, och jag och Julia Majlund körde hem ett guld på k2 200meter. Julia och jag har funkat rikitgt bra i k2 denna säsong!

När jag kom hem från Tjeckien efter massssssor av timmar i bil sade min kropp stopp. Det blev lite mycket helger och veckor hemifrån i rad och jag fick först en muskelinflammation i Ljumsken på tisdagen. Thomas, min tränare ordinerade inget annat änn vila om jag överhuvud taget skulle kunna vara med på SM och formtoppningsveckan var förstörd. På onsdagen fick jag feber och halsont. Detta höll i sig och jag knarkade zyx, nässpray, och orudis för ljumsken. Det gick sådär. På lördagen började avfärden mot Luleå med en inflammerad ljumske, feberslängar, halsont och till råga på allt fick jag prickar över hela kroppen. Det blev bättre och bättre, men inte bra och SM blev en besvikelse för min del. Kroppen var som väntat inte med i svängarna över huvud taget och jag blev bara mer och mer frustrerad efter varje lopp. Kroppen var trött och huvudet ville mer än kroppen kunde svara på. Men på ren vilja körde jag till mig fjärdeplatser på k1 200, 5000, och 500. bra kan man tycka men jag kände att jag kunde så himla mycket mer och hade visat det under tidigare tävlingar på säsongen. Jag var grymt besviken. Melina kom upp på torsdagen, även hon halvsjuk. Vi körde ändå hem ett Sm- brons på k2 200m med minsta möjliga marginal och vi körde även två riktigt bra lopp till. :) Jag avslutade min k1 vecka med att paddla till mig ett SM brons på k1 1000 m. Plåster på såren. Jag vet att det blev för mycket innan SM och kroppen orkade inte riktigt med. Nästa år kanske jag planerar annorlunda. Blev ändå uttagen NM  i Norge
Det var ändå en rolig vecka uppe i norr med mycket skratt, men som Thomas sade: "man ser på dig jessica att du inte mår bra och att du försöker dölja det" så var det nog.


Hem och några veckors vila och träning. Nästa anhalt; kungälv och NM läger!
NM lägret var riktigt roligt och vi var ett skönt gäng :) Mycket träning, samkörning (MÅNGA OLIKA BESÄTTNINGAR) och mycker kul.
NM blev också kulkulkul och svenckarna var bra! det blev ett k2 silver för min och julia stensils del som främsta placering, men jag och anna köttade bra som tusan på k2 200m och jag och julia fick till ett grymt k2 500m lopp och kom 5a :)
Roliga k4 lopp också, men i mina besättiningar ( det var jag och Julia Stensils som skiftade besättningar) så blev det inga medaljer.
Jag körde ett grymt bra k1 5000m lopp och kom 5a :) Julia Stensils som dominerade på juniorsidan iår vann det loppet:)


direkt efter NM i Norge åkte jag med Anna till Lidköping och chillade och tränade med henne och Filip (och resten av det supertrevliga Lidköpingsgänget)i fyra- fem dagar. Det var jättemysigt :))


Därefter var jag hemma en vecka, skolan började och sen åkte vi till varberg för Ullared shopping, boende med Lidköping på Varbergs kanotklubb och superbra lopp. Silver i k1 200m, efter sprintis Anna och ett GRYMT bra 5000m lopp, där jag vann med 1 min och 11 sek. Ett av säsongens bästa. även stafett som vårt lag vann :)
Hem, lite vila och träning sen- åka till Augustiregattan i Jönköping. Vi bodde med Lidköping och Kungälv även denna helg och det var mysigt, som vanligt :)
Augustiregattan gick mkt bra och jag fick lite revange från SM. bra tider och bra placeringar. K1 1000m finalen var lärorik. och motvågig ;)
Götakanalloppet gick något sämre än förväntat, jag fick inte till lopplanen, men kämpade ändå som fasen och kom fyra tillslut. Nyttig erfarenhet.
Lidköpings SUC/JUC final gick bra, silver(efter sprintis Anna)  på k1 200m och guld på maraton :)
Total seger i Svenska Juniorcupen , efter en kalas bra JUC säsong. :)

Helgen efter var det dags för årets sista tävling på en lång säsong. Höstregattan i Hofors. Prova på nästa års konkurrens, alltså de supeduktiga -94 tjejerna och tufft motstånd direkt i försöksheaten. Jag hade kanske inte prickat någon direkt formtopp (vilket jag inte riktigt lyckats med under säsongen) men tog mig till final på k1 sträckorna, körde bra som bara den och kom 4a på både 500 och 200 i k1, efter att ha förlorat med minsta möjliga marginal mot Klara, (2hundradelar) på k1 200. Ändå ett av mina bästa 200 för säsongen och jag slog många av dem som jag inte tidigare slagit.
Jag och Julia vann k2 500m på en bra tid och ganska överlägset efter ett riktigt riktigt bra lopp. Vi kom även 2a på k2 200 :)
K4 regions final var grymt kul och jag fick köra med riktigt duktiga tjejer. Vi vann det loppet :)
Avslutade med ett mindre bra 5000m lopp i k1, kroppen var inte med, men viljan fanns på spurten och spurtade till mig ett brons.
Fick pris och pokal som årets bästa damjunior, sammanställt efter SM och juniorcupen. Oväntat och riktigt roligt!

Detta blev ett LÅÅÅÅNGT inlägg och ändå har jag bara fått med en bråkdel av allt roligt som hänt. en grym säsong och nu är det bara att ladda batterierna för grundträning :)

.






DISASTER

blä fredag. sänsta på länge faktiskt.

det är typ summering.
hoppas på en bättre dag imorgon :)


IT'S A BEAUTIFUL DAY

UNDEEEEERBART!

Ungefär så känns det just nu.
Blev ett så himla fint pass runt Händelö, fint flyt, massor av tekniktips, sen bara aaaasbra flyt och bara jättefin himmel och bara jätte fint månsken efter ett tag och bara asgod lasagne när man kommer hem och bara yes, idol, och sen ba yes, jag har inga läxor(eller jo, det finns alltid något att göra om man går natur på kunskap) men näää, jag har pluggat massor idag redan :D


JAPP. så nu tänker jag fortsätta min awesome dag :)



SCHOOL

är i skolan och har pluggat som tusan hela förmiddagen. Matte, svenska, kemi, you name it.
Nu ska jag och Evelina dra oss ner till matsalen för att äta lite lunch. tror inte att det var någon god mat dock, tur att man åt ordentlig grötfrukost.. :)




WEDNESDAY

hejhej hemskt mycket hej.


onsdag, långlång skoldag, åtta till halvfem hem, städa städa järnet i en timme, åka till träningen, hem, äta massssor :)
nu sitter jag här. hihi




jag förlorade just en välja-tv-kanals-diskussion mot min mamma.
det har inte hänt sen typ -98
bättring vava


ALL THIS TIME

ALL THIS TIME, ALL THIS TIME, YOU'VE HAD IT IN YOU, JUST SOMETIMES NEED A PUSH






Idag har varit en plugga-träna-äta-lyssna på musik-kolla-på-bilder-dag. typ.
min blogg blev en bildblogg för en dag och det var trevligt tycker vi (jag och bloggen) hihi
jag sitter just nu med kemiboken och räknar lite substansmängd :) svenskan är klar och faktiskt så känner jag mig ganska duktig. Två bra pass idag också.
Maria Mena's All this time(pick-me-up-song) har spelats på repeat på min spotify.

Godnatt :)

!



Bild: www.weheartit.com

HELLRE NU ÄN EFTERÅT


.









UTAN DINA ANDETAG

I helgen har jag varit i Hofors och tävlat. Det är även den plats som kanot SM 2011 (oj, vad konstigt 2011 lät!)
Det är en tävlingsplats som ligger mitt ute i ingenstans. (ingen bor i skogen , hihihi, ) men tävlingsbanorna är kanonfina verkligen.
Jag hade ingen kanonuppladdning förra veckan träningen kändes lite halvseg och jag hade väldigt mycket att göra i skolan, men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet från helgen. Vi provade ju på hur nästa års D18 klass kommer att se ut och 94 tjejerna är riktigt duktiga så det var väldigt tuffa lopp.
Vi hade bestämt oss för att bo i Hofors kanotklubb som ligger en liten bit från tävlingsplatsen. Julia Majlund gjorde oss sällskap och även några från Halmstad. Första natten sov även Cajsa där, visserligen ganska ofrivilligt..
Det var riktigt roligt hela helgen, att få träffa alla och att få göra det som är roligast- att paddla.
Jag och Julia vann k2 500m relativt stort, och det kändes skitbra! vi kom även 2a på k2 500m :)
I k1 gick det också bra , bättre än förväntat; en fjärde plats på 500m efter ett bra lopp och en ganska bra tid, en fjärde plats på 200m efter en rejäl fight med Klara Hellström som jag tillstut fick ge mig med 2 ynka hundradelar. Surt att förlora med minsta möjliga marginal, men det var ändå ett av mina bästa 200 lopp för året och slog många av de som jag annars brukar få stryk av på 200m som i vanliga fall inte är någon favoritsträcka, men som jag utvecklats på under året. Körde ett roligt region k4lopp som vi vann, och avslutade helgen med en tredjeplats på k1 5000m, där jag drog Klara hela loppet men kunde tillslut ändå spurta om henne på slutet. Det var bara vilja det loppet, min kropp var inte med i svängarna alls.
Fick även ett jättefint pris till; blev utsedd till årets damjunior 2010 och det var riktigt roligt!! :)

Nu återstår bara ett DM på söndag vilket jag får se om jag får vara med på då det är få anmälda, men sen kan jag se tillbaka på en jättebra kanotsäsong 2010 med som genererat i grymt många erfarenheter, skatt, gråt, upplevelser och så himla mycket glädje. Ser redan fram mot nästa år och är taggad inför grundträningen!







I WANNA RUN, SMASH INTO YOU

hallojsan


sliten tjej.
var i skogen från 8.30-16.30 studerat ekologi utifrån naturen sett. himla kul alltså. varmt också. och torrt...

.. ._. naaaa, inte så värst kanske.

sedan jag kom hem(vid fem) har jag suttit med biologidokumentet och bara slagit upp saker, svarat på 60 st: "beskriv.."
känner mig ganska cool. mhm. eller nåt.
har inte ätit någon kvällsmat, bara sträckläst i tre timmar, var tvungen att hoppa över träningen, tänkte egenligen träna senare men kom på att det var ju latinska namn på organismer som skulle översättas också. nä r jag var klar var det mörkt. och hungrigt. spännande. nu ska jag bara äta, sen fortsätta- att plugga in allt också.



sa jag förresten att jag älskar natur?








polytrichum commune mina damer och herrar!

ALMOST LOVERS ALWAYS DO

TISDAG!
tjohoooo
nja. men ändå.
ska vara kort: valdebatt, plugg, fika, mellanmål, mat, träning, blä, woho, YESSS

nu sova :)







ENTERING PADDLINGMODE

fin dag, fin helg :)
Coolt 200 meterslopp, anna och jag var redpower och var jämna! 34 hundradelar blev det tillslut till sprintis Annas fördel.. ;) :D
jag och andreas körde bra i k2 och sedan på söndagen var det favoriten- maraton :) ett guld där, och JUC- segern var säkrad. rolig säsong tycker jag :) och höstregattan är snart också! tagga :)

annars då? en spegelblank bråviken, lite matte och lite så. nu ska jag sova :)




godnatt


A WAKEUP CALL

aa, det är typ sammanfattning av dagen. och det är något bra :)
nu ska jag vänta på att anna ska ringa till mig! :D wihooo, och imorgon åker vi till Lidköping, missar kunskapsfesten, men äsch, LIDKÖPING är bättre :D

AFTER ALL, WE'RE ONLY HUMAN

Alltså, när jag tänker efter har dagen varit så himla bra!! Ganska lång dag i skolan, jag satt och gjorde mattetal i mer än en timme, OCH JAG KUNDE ALLA JAG GJORDE; det har nog faktiskt aldrig hänt. och det var just det avsnittet som vi skulle gå igenom imorgon, jag bara läste förklaringen i boken, och sen bara flöt det på, klarade C-talen och tyckte till och med att det var lätt. Påminner mig lite om varför jag hade matte som bästa ämne i hela grundskolan.. :) ¨
hann ganska mycket idag, var en sväng på stan ( och köpte batterier till min (melinas) texas miiräknare)
lekte kemist med evelina på eftermiddagen sen cyklade jag hem, fixade mat tills imorgon då vi ska vara ute i skogen hela dagen på fältstudiedag. 8-17 i skogen baraaaa. jag tror det kommer bli ganska kul :)) det blir ju vad man gör det till :)

På kvällen var det lugn träning och sen massage, det var nice.

ny musikskatt har även upptäckts idag: Jon Mclaughlin






can you tell me how we got in this situation- I can't seem to get you of my mind





nu spelar jag piano och har just lärt mig hela samson av regina spektor.



BRA DAG :)


MÅNDAG, MAT, GYM OCH 1000 METER

Jag gillar specialidrott. ialla fall när man får hela måndag förmiddagen fri för träning. Det är kalas tycker jag. Fick sova lite längre än vanligt- ända till halv nio och sen mötte jag Emil Torstensson på kanotklubben för gym. det är roligare att träna med någon än att träna själv. :) lite seg i kroppen efter gårdagens lopp, men det gick rätt bra ändå. mat- massor av mat och sen in till skolan på min röda cykel och med living on a prayer i hörlurarna. Bra start på veckan- eh,,, jaaaa! :)
hemma bid fem kanske , äta mat och sen ner till träningen- uppställning för uppvärmining: 1 km löpning, 20 armhävningar , 10 chins och vevning på armarna. MIHI. träningen gick brabra idag i kanoten :) experimenterade lite med paddellängd, teknik, draglängd osv. med min tränare Thomas också. Kan nog bli bra dethär. Nae, nu ska jag snart sova :)

IMORGON BLIR DET MASSAGE EFTER TRÄNINGEN. DET SKA BLI SÅ HIMLA SKÖNT! :)





PANG BOOM CRASH MISTER COOL

Uppe med tuppen, 05.45. havregrynsgröt- mumsssssss. in i bilen iväg mot .. eh, typ tibro? och göta kanalloppet.
Var ganska tagg och så inför loppet, fick en bra start också, kom iväg, men 17 gubbar, sen hade man kanske lite oflyt med att inte komma på någon våg, ligga själv brukar funka för mig, men idag slappnade jag nog av för mkt då. Men men. en fjärde plats, halva loppet med illamående, blåsor osv.osv. MARATON <3
nåväl, hände sen då? tja, inte mycket. kunde inte riktigt gå. ville mest kräkas. var lite sur på min vitargo som tydligen inte min mage tyckte var så bra. jajajajaja. kinkigt värre, tänker ja. så låg mest och skakade som ett litet asplöv brevid en fin epic k2a bakom en husbil ett tag. se repade jag mig lite. gick till bilden och skulle kräkas där ist. men men, alltid lär man sig något; tänker jag! och man kan inte vara på topp jämt (y) , då skulle man ju inte veta när man faktiskt var på topp liksom. Grattis till alla VM- uttagna också. Jag satsar på att träna som ett djur i vinter ( och att min mage vänjer sig vid vitargo) också kommer jag tillbaka ännu starkare till nästa år. mihihihih
det är ändå en tjusning med maraton, trots att det är långt, jobbigt och jävligt. jag gillar't på något vis. :)



Nu ska jag hoppa in i duschen




ha en fin kväll!










LINEMENT, RODER, VITARGO, KATETERPÅSE, PASTALADDNING

när andra är på fest; då äter jessica pasta och fixar med en kateterpåse <3 LOVELIii kanotist-javisst

annars då? jo tack. fin dag :) tagit det lugnt och fixat med sånt jag inte hinner med i veckorna. typ städa, lite hemmaspa oså.
NU ska jag äta pasta. :)


TJINGELING



YOUNGER NOW THAN WE WERE BEFORE

Har strykt och vikt kläder massor massor, roligt. njaaa, men alltid bra att känna att man gör nytta! :)
Var ute och gick när solen gick ned förut, jag vet inte hur åsga gånger jag har sagt det, men det är för himla himla fint när himlen är precis röd, jag tycker det är otroligt vackert :D

Nu är jag trött tjej_93 och ska studsa ned i sängen på direkten !





HIHI, Fabian





Don't let me go

WEEKEND

Äntligen helg!
mycket härligt tycker jag. jajjemen! jisses.
jag har vikt massor av tvätt efter skolan, och ätit och sovit. ikväll blir det nog mest hemma mys! CHIPS :D

CARPE DIEM

Lite långa och jobbiga lektioner, lite fin träning, lite powernap, lite god mat och snart lite sömn. jag dör lite på allt i skolan och att jag inte lyckas planera upp det på ett bra sätt. men det har ju precis bara börjat, så vad kan man vänta sig, egentligen liksom. Imorgon är det fredag och även VILODAG! välbehövligt.. :)


summerbreeze



FOTOGRAF: FILIP EKBLAD


RSS 2.0